Skip to content

Lizette & Grande Forza

Geef je paard wat het verdient

IMGL9880

Hooistomer.nl hoort bij Lizette en heeft als visitekaartje Grande Forza. Grande Forza is het voorbeeld van hoe het kan gaan.  Grande Forza werd wat snotterig en ging een beetje hoesten.

Dit ging van kwaad tot erger en er werd besloten om zijn hooi te weken in water. Het hoesten werd minder, alleen het snotterige niet. Uiteindelijk is er besloten om de veearts te laten komen en kreeg hij medicijnen, waarvan hij zichtbaar opknapte.

De veearts gaf echter wel aan dat het hooi wat gevoerd werd altijd nat zou moeten zijn. Ondertussen at Grande Forza het geweekte hooi niet meer goed. Verder werd zijn vacht dof en verminderde zijn energie. 

Het natte hooi was niet smakelijk, de voedingsstoffen verdwenen samen met het stof, de mineralen en vitaminen waren eruit en het hooi was niet vezelrijk meer. 

 

 

Door de gezondheid van Grande Forza, of eigenlijk het gebrek daaraan, is Lizette gaan zoeken naar alternatieven. Ander hooi zoals voordroog hooi of kuil was geen optie, omdat Grande Forza op een pensionstal staat. Wel was hooistomer een optie. 

Een hooistomer kan zelf in elkaar geknutseld worden of kan worden gekocht. Alleen waren de knutselideeën niet echt veilig in de ogen van Lizette en het kant-en-klare alternatief was destijds een behoorlijke investering.

Lizette ging verder zoeken en kwam in contact met Vicky uit het pitoreske dorpje Matlock, Engeland. Vicky en haar familie hebben zelf een hooistomer ontwikkeld en na intensief contact kwam Vicky met de vraag of Lizette de hooistomer wilde verkopen in Nederland en zo is hooistomer.nl geboren.

Hooistomer.nl is door Grande Forza uitgebreid getest en door hem als zeer goed beoordeeld.

Volg ons op instagram en facebook en daar zul je regelmatig posts terug zien van hoe het met hooistomer.nl en met Grande Forza gaat.

Vakantie

Momenteel is Hooistomer.nl met vakantie.

Al uw vragen en bestellingen worden vanaf vrijdag 11 maart verwerkt.