Skip to content

Hooistomer

Wat is een hooistomer?

Heel simpel gezegd: een hooistomer stoomt het hooi.

Door het stomen van het hooi blijft het hooi van goede kwaliteit en blijven mineralen en vitaminen bewaard. De voedingsstoffen blijven in hoge hoeveelheid aanwezig in het hooi.

Er zijn verschillende onderzoeken gedaan en uit die onderzoeken kwam naar voren dat een hooistomer een milieu vriendelijker alternatief is dan het weken van hooi. De belasting op het milieu is zes maal groter met het weken van het hooi dan de stomer nodig heeft.

Daarnaast is er onderzoek gedaan naar het behoudt van de voedingsstoffen door het stomen: deze blijven in hoge concentraties aanwezig en worden er niet uitgespoeld of geweekt.

Verder is er nog onderzoek gedaan naar de concentratie schimmelsporen: een partij hooi is onderzocht en die had 260.000 cfu/g en na het stomen was dit minder dan 10. Een mooi bijkomend voordeel dus. Ter vergelijking: een andere partij bevatte 580.000 cfu/g en na 15 minuten weken had dit 220.000 cfu/g aan schimmelsporen.

Bron: www.nvvr.info

De hooistomer is hét antwoord op het hoesten van jouw paard. Door de ervaring van Lizette met haar eigen paard Grande Forza weet zij wat de hooistomer kan betekenen.

De hooistomer stoomt het hooi van jouw paard zodat het smakelijk is en vol vitaminen en mineralen blijft met de benodigde vezels.

Hooistomer-45-bewerkt

Geef je paard wat het verdient

Hooistomer.nl zorgt ervoor dat het stof in het hooi beduidend minder wordt. Daarnaast helpt het:

  • Om schimmels en bacteriën te doden
  • Om de smaak van het hooi te behouden
  • Het hoesten te verlagen en kan het zelfs worden voorkomen
  • Voor paarden die overgevoelig zijn of allergieën hebben

Vakantie

Momenteel is Hooistomer.nl met vakantie.

Al uw vragen en bestellingen worden vanaf vrijdag 11 maart verwerkt.